CITO-training

Wat is citotraining?

In januari en mei worden op de basisschool verschillende CITO-toetsen afgenomen. Voor de kinderen zijn dit spannende momenten. Zit uw kind in groep 8, dan is dit nog ééns zo spannend omdat een goede score het advies voor het voortgezet onderwijs positief kan beïnvloeden.

Belangrijk is dat uw kind kan laten zien wat hij of zij kan. De praktijk wijst vaak uit dat veel kinderen (faal) angstige gevoelens hebben wanneer zij onder druk moeten presteren. Resultaten vallen daardoor soms onnodig tegen. Door een goede voorbereiding en om te leren gaan met de angst kan dit voorkomen worden. Daarom bied ik CITO-training aan voor alle kinderen van groep 1 t/m groep 8. 


Voor wie is citotraining?

Ouders en scholen met kinderen van 4-12 jaar die hulp kunnen gebruiken bij:

  • Het leren om te gaan met tijdsdruk.
  • Het aanpakken van een taak. Hierbij krijgt het kind steeds feedback, waardoor er intensief wordt besproken hoe het kind de aanpak kan veranderen.
  • Het omgaan met de verschillende soorten manieren van vragen en de type vraagstelling van CITO.
  • Het omgaan met spanning. (dit om zetten in positieve energie)


Hoe lang duurt cito-training?

Dit is geheel afhankelijk van wat uw kind nodig heeft en hoe snel het kind de hulp oppikt. Meestal is dit een periode van 12 weken, gevolgd door een evaluatiegesprek. In het evaluatiegesprek wordt besproken wat er bereikt is en of het wenselijk is om nog een periode cito-training te volgen.


Wanneer?

De dag en tijd zijn nader over een te komen. Een sessie duurt 60 minuten per week. De ouders zijn niet aanwezig tijdens deze sessies.Meer weten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken